Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met veelgestelde vragen.

Wat is een MRA?

Een MRA is een zogenaamde Mandibulair Repositie Apparaat, deze bestaat uit een onder en boven bitje die over de tanden wordt gedragen en middels een verstelbare connector aan elkaar zitten. Hierdoor wordt de onderkaak een paar millimeter naar voren gehouden, waardoor de tong minder in de luchtweg valt en daarmee het snurken kan stoppen.

Raadzaam is om de MRA elke ochtend na het uitdoen af te spoelen met warm water en zeep (gewone handzeep volstaat), u kunt de MRA eventueel schoonpoetsen met een tandenborstel. Wij raden aan de MRA minimaal een keer in de week een uurtje in water te leggen met de Nitridine bruistabletten. Deze kunt u bijvoorbeeld via deze link kopen.

Een droge mond is een van de tijdelijke bijwerkingen van een MRA, dit gaat als het goed is na 2-3 weken vanzelf over. In de tussentijd kan u wel Xylimelts kopen, deze tabletjes kan u op uw wang in de mond aanbrengen (blijven plakken) en zorgen voor meer speeksel aanmaak tijdens uw slaap. Deze tabletjes geven xylitol (zit ook in kauwgom) af dat de speekselproductie bevorderd. U kunt ze via de volgende https://www.deonlinedrogist.nl/drogist/oracoat-xylimelts-voor-droge-mond-muntvrij.htm kopen

In de meeste gevallen is het niet goed mogelijk om een MRA te maken bij mensen met een volledige boven en onderprothese, dit komt omdat er niet genoeg retentie is om een MRA tijdens het slapen in de goede positie te houden.

U kunt uw afspraak via de link in de bevestigings-email zelf annuleren tot maximaal 24-uur voor uw afspraak. Uiteraard kunt u ook tijdens openingstijden bellen met 085-0805092. Indien u de afspraak niet 24-uur van tevoren annuleert kunnen wij de misgelopen kosten in rekening brengen.

U kunt in de buurt betaald parkeren, er is ook een ondergrondse parkeergarage (Prinsengracht 927, 6,- EUR per uur) om de hoek van de kliniek, zie voor meer informatie deze link

De gemiddelde levertijd is 2-3 weken na de eerste afspraak (duur 20-30 minuten).

SNOOOR heeft een spoedservice waarin er een levertijd van 1 week wordt gehanteerd, deze service kost 150 EUR extra.

Voor snurkers wordt de MRA in meeste gevallen deels vergoed uit de aanvullende tandartsverzekering, raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Wij kunnen u tijdens de eerste afspraak ook een begroting meegeven welke u dan kan opsturen naar uw zorgverzekeraar om te zien welk deel er vergoed wordt.

Indien u GEEN aanvullende tandartsverzekering heeft wordt een MRA NIET vergoed voor snurkers, in het geval er sprake is van lichte tot matige slaap apneu (vastgesteld door neuroloog, KNO- of longarts) wordt de MRA uit het basispakket vergoed, wel geldt het eigen risico dan.

Tandarts Allessie is aangesloten bij de KNMT-klachtenregeling, zie hiervoor de volgende link

Openingstijden SNOOOR Amsterdam

Maandag 08:30 – 20:30
Dinsdag 08:30 – 17:00
Woensdag 08:30 – 17:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag 08:30 – 17:00
Zaterdag 11:00-14:00
Zondag Gesloten

Meer informatie

De eerste afspraak is geheel vrijblijvend, tijdens deze afspraak kunnen wij goed inschatten of de MRA uw snurkprobleem kan oplossen.

Locatie

Kerkstraat 247
1017GW AMSTERDAM

Telefoon: 085-0805092

Route